28 de gener 2007

LA HISTÒRIA

Aquesta és la història de........... una ensopegada.
Havia comprat el diari abans de pujar el bus. Durant el trajecte l'havia fullejat i havia deixat pel final les millors pàgines: les de bàsquet.
El gran vehicle vermell, després de tombar per Còrsega, s'havia aturat abans d'arribar al carrer Urgell. Era el moment d'abandonar-lo i enfilar a peu el camí planificat.
Amb el diari entre mans llegia concentrat un anàlisi molt interessant sobre la mentalització d'un jugador croat en un prematx de Lliga Europea; quan de sobte el meu peu dret topava amb algun objecte que jo, despistat de mena, havia obviat. Això em va originar un desequilibri que em va durar tres passes fent com si ballés una espècie de dansa africana molt particular. Mig metre més enllà i per sort encara en peu, vaig tornar enrere bàsicament per dos motius: 1r. Volia analitzar in situ el perquè de la meva ensopegada: resulta que una maleïda llamborda* s'havia sobreposat a una altra generant un desnivell d'un parell de centímetres decisius. 2n. Recular descalç per recuperar la meva bamba que havia quedat atrapada a la fatídica trampa de la vorera.

I és que ja ho deia aquell: "Si lees, no conduscas"

* " Porque cuando se llovía (...) hemos puesto unos "llamobrdins" "

by Nuñes, un crack

17 de gener 2007

SINIESTRO TOTAL

Avui dimecres 17 de gener de 2007 han declarat SINISTRE TOTAL la meva moto.

No l'he poguda estrenar.

Ja és mala sort.


SÉPTIMO ARTE de Siniestro Total

Mundo de color ilusión y fantasía pipas,
chocolate,caramelos, palomitas
sesión de tarde,sesión de noche
con todos los héroesdel celuloide.
Historias para niños,historias para viejos
visite nuestro bar en el entresuelo
guión original para revivir la vida cotidiana en la guerra civil.
Si (¿qué?) si no tienes bastante
Ah! (¿qué?) haberlo pensao antes
Lo (¿qué?) lo tienes delante
Es el séptimo arte.
Pedimos subvención y engañamos al ministro
robamos la pasta y si me acuerdo no te he visto
nuestros desnudos son justificados
no hay presupuesto para vestuario.
Somos incapaces de rodar algo decente
vivimos haciendo spots de detergente
Venecia, Berlíny San Sebastián
sobornamos al jurado para poder ganar.
Si (¿qué?) si no tienes bastante
Ah! (¿qué?) haberlo pensao antes
Lo (¿qué?) lo tienes delante
Es el séptimo arte.
Oiga acomodador, acomódeme a éste
se calle ese niño inmediatamente
Cuadro! Foco! Qué mierda de pantalla
arroja la bomba que escapa la metralla.

03 de gener 2007

LA MOTO

Com alguns de vosaltres ja sabreu, farà cosa d'un mes em vaig comprar una moto. De segona mà. Em va costar uns 200 euros i 300 més reparar-la. Fins aquí correcte. Després de 3 dies d'anar-la a buscar al taller (gràcies i perdona Querol), em llevo un dilluns pel matí i em trobo la meva Skipper 125 sense un retrovisor, amb la matrícula arrencada i amb tot de desperfectes a la carcassa. Es veu que una tal Rosa Maria Rojo Vilas (ofereixo molts Pounds per la seva calavera) s'havia endut per davant la meva moto i 11 més amb el seu cotxe. Després de molts tràmits, de trucades a l'asseguradora pertinent i fins i tot d'emprar una identitat falsa (el nom de la moto encara anava a nom de l'antic propietari: Cristòfol A. G.), la FIATC va autoritzar-me a portar la moto al taller per peritar-la tant aviat com fos possible... Fantàstic!
L'únic inconvenient era traslladar el vehicle des de casa meva (tocant la Monumental) fins al mecànic (carretera de la Bordeta, prop del mític i entranyable Toledo). La moto funcionava, però circular sense assegurança, sense la fitxa tècnica del vehicle, sense anar a nom meu i sense la matrícula del darrere era, convindreu amb mi, temerari.
Estava decidit a fer-ho, però.
Després d'aconseguir un casc (sense finestreta, mercès i disculpa Medir Tejado) vaig baixar un dimecres al vespre al carrer, vaig observar "la cosa" i em vaig autoconvèncer que no passaria res i que la Guàrdia Urbana estaria fent els carajillos de quarts de deu de la nit...
"He posat la clau i he donat contacte... Tot bé... Surt molt fum blanc del "tubu descape" (malament!)... Em poso el casc, trec el cavallet... Giro el cap i em topo amb una patrulla dels Mossos d'Esquadra davant dels meus nassos que des del cotxe s'adonen ràpidament que manca la matrícula a la meva moto..." Txan Txan Txan Txan Txan (peli de por)
Em pregunten: "¿A dónde vas?" (em sobta que sigui en castellà, creia que els Mossos portaven barretina i bevien en porró...) "No, no, acabo de llegar (apagant ràpidament l'Skipper)" "¿Ah, y de dónde vienes?" (pregunta al més pur estil Pelegrí Pelegrí Pelegrí) "No, no, es que me iba pero al final no" (Acorralado!) Els hi he resumit el meu cas i m'han desitjat sort en la meva travessia per Barcelona sense documentació.
Al final he arribat a bon port i he deixat la motocicleta davant del taller. Demà, la deixaré al mecànic."