01 d’abril 2006

FAUNA AUTÒCTONA

Fa uns pocs dies que m'he incorporat al 100% al "wonderful world" laboral. Resulta que per circumstàncies de la "company" m'han ofert un contracte via ETT d'Obra i Servei. Jo hi he accedit.
Ja coneixia als companys de departament, però ara, al passar 8 hores al dia amb ells m'he adonat d'unes quantes coses: allò és la Selva, un "sálvese quien pueda" en què cadascú va a la seva per resoldre els problemes propis del dia a dia. També he comprovat que la gent respon a uns arquetips molt marcats. Anem a fer un petit repàs de la fauna amb què haig d'enfrontar-me dia sí i dia també:

  • "La que s'escaqueja": dona experimentada voltant els 60 anys i que és una autèntica especialista en endinyar els seus marrons a la gent del seu medi més proper. "Javi, (a més em diu Javi! Grrrrrr!) te he dejado encima de la mesa este pago de Fincas Portolés para que lo controles con Carlos" Ja està. Ja te l'ha fotut. Goooooooooooooool! I de xilena! Com si no tingués feina ja! És una espècie perillosa i molt verinosa.
  • "La malalta": dona de mitjana edat, d'origen centreeuropeu, que inexplicablement cau malalta aproximadament cada dos dies. Pateix una nova malaltia en què no es coneixen els símptomes; només sabem que aquesta estranya dolència aflora cada 48 hores i que no et permet acudir a la teva cita amb el lloc de treball. Poca conya que deu ser alguna variant de la malària o la triquinosi encara per descobrir. Vés a saber...
  • "La tia bona" (i que a més s'ho creu): només un exemple ilustrador d'aquest cas. "Los tios dicen que tengo un culo 10". Crec que no cal afegir res més.
  • "El borde": és un bromista convençut que per fer la seva gracieta opta pel camí de la pedanteria. "Francesc, què has demanat per dinar?" "No n'has de fer res del què he demanat". Apa, que et donguin pel sac... I que et moqui la iaia.
  • "El cregut": és facil de clitxar només pel seu gest estirat, de superioritat, de mirar-te per sobre l'espatlla. Es creu que és el millor en tot el què fa, que és el més guapo (arrossega una calvície galopant però), el més ocurrent, el més madur. "Don Perfecto", vaja. És interessant observar que vesteix sempre de marca i que al seu canell hi porta un Rolex valorat en molts i molts euros.
  • "El que té un forat a l'estómac": és una espècie típica en terrenys amb abundant menjar. A l'hora de dinar arrasa amb tot allò que és comestible i què es creua en el camí entre la seva boca i la taula. Es menja fins i tot els escuradents. Està orgullós de la seva condició d'insaciable i llueix amb orgull la seva corba de la felicitat.
  • "El neng reciclat": atenció que aquest que a tot seguit comentarem és un dels personatges amb més alt índex de reproducció. Parla un llenguatge indesxifrable i quan ho prova amb el català s'encarrega de matxacar-lo. Les seves perles: "Yo soy de Viladecangs" "Hoy vamos a comer pitza" "Vamos a ver como baila Miguel" "Una pregunta... La mantequilla, se unta?" De tant en tant surten a la llum les seves essències: "Quién no se ha pegado alguna vez en la discoteca?" Ah, un últim detall clarificador: tot i venir a treballar amb americana i corbata, el seu vehicle és un Opel Calibra tunejat...
  • "La que raja de tot i tohom": jo crec que aquesta noia un dia es deixarà endur per la voràgine del criticón i per la seva rauxa i ens la trobarem un dia criticant-se a ella mateixa. És capaç de fer un estripada de qualsevol: ja sigui per la seva forma de vestir, de parlar, de treballar... A més ho fa sense contemplacions, amb mala llet, buscant ferir allà on pot fer més mal a la seva víctima. Ah! I per acabar-ho de rematar té un riure d'aquells insuportable pel timbre que fa servir...

I així estem; vist el panorama... PREGUEU PER MI!

2 Comments:

Anonymous Anònim said...

Si senyor!!!

W.B.

2:30 a. m.  
Anonymous Anònim said...

Doncs a mi la criticona m'gha caigut de puta mare....jeje...no sé per què. I un amic del penedès em comenta que la teva caixa enxufa els jugadors del hoquei de la terra... en fi, per no comentar que l'opus és el principal accionista. així que no m'estranya ni un pèl que desfilin aquests especímens. Busca el seminarista convergent, que se t'ha escapat

12:17 p. m.  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home